tiistai 23. joulukuuta 2014

Se on täällä taas!

Kynttilöiden, glögin, kuusenhakuretkien, laulujen, himmeleiden ja sadan muun perinteen kera - joulu.

Useimmat meistä ovat toivoneet, että saataisiin valkea joulu, ja Lempäälässä se näyttäisi toteutuvan, ainakin ohuen ohut lumikerros valaisee maisemaa. Joku muu toivoo hengähdystaukoa arjen hektisyydestä, toinen aikaa perheen kesken, kolmas luksusta. Ja osa taas, että olisi edes joku pieni paketti lapsille antaa ja ruokaa joulupöydässä.

Etenkin sosiaalisessa mediassa pinnalla ovat olleet erilaiset hyväntekeväisyystempaukset, joista osa kohdistuu vähävaraisiin lapsiperheisiin, osa yksinäisiin vanhuksiin ja osa kodittomiin eläimiin. Huomiota ovat saaneet myös yksittäiset hyväntekijät. Auttavia käsiä on paljon. Ja tämä onkin minusta joulussa parasta: ihmisten hyväntahtoisuus. Ihmisillä on vilpitön halu tehdä hyvää lähimmäiselleen ja joulu taitaa olla otollisinta aikaa sille, että jurot suomalaisetkin tervehtivät hymyillen ventovieraita ja saattavat jopa ruveta juttusille tuntemattomien kanssa!

Kunpa saataisiin tämä positiivinen energia ja yhteisöllisyys ulottumaan myös puoli vuotta joulunajan molemmin puolin. Ja kaikille elämänalueille.

Oikein hyvää joulua kaikille, ja kiitos teille, jotka olette tavalla tai toisella osallistuneet lähidemokratian edistämiseen vuoden mittaan. Nyt levähdetään ja vuoden alusta jatketaan taas uusin voimin ja kujein!

Anna Kulmakorpi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti