perjantai 17. huhtikuuta 2015

Tunneli turvallisemmaksi omatoimirahan avulla

Kuten aiemmissa kirjoituksissa olen tuonut ilmi, omatoimirahan myöntöperusteet on päivitetty tämän vuoden alussa. Myös omatoimirahan 1. haku tälle vuodelle on ollut, ja lähidemokratiatoimikunta päätti omatoimirahan myöntämisestä huhtikuun kokouksessaan. Jälleen omatoimirahan avulla edistetään tekemisen demokratiaa, kun yhdistykset eri tavoin ehostavat lähiympäristöään mm. rantoja kunnostamalla ja virkistysmahdollisuuksia kehittämällä.

Yksi projekti täytyy kuitenkin erikseen mainita, nimittäin Höytämön omakotiyhdistyksen hakemus Sääksjärven koulun läheisyydessä sijaitsevan alikulkutunnelin ehostamiseksi yhteistyössä koulun 7.-9. luokkien kanssa. Mahtava hanke! Minusta tämä on juuri sellaista toimintaa, mitä myöntöperusteiden päivittämisen - ja höllentämisen - kautta oli tavoitteenakin mahdollistaa entistä paremmin. Oman asuinympäristön epäkohtaan puuttumista itse toimeen tarttumalla, yhteisöllisyyttä ja arjen turvallisuuden parantamista, nuoria osallistamalla.

Projektista kirjoitettiin pidemmästi tämän viikon Lempäälän-Vesilahden Sanomissa. Kuvaa klikkaamalla pääset lukemaan jutun kokonaisuudessaan.

https://drive.google.com/file/d/0B5Eg2HwkG5B8RVpaZUhWc0ZXRGs/view?usp=sharing

1. haussa haetut projektit olivat sen verran maltillisen kokoisia, että määrärahaa jäi kohdentamatta noin 10 000€. Niinpä haku avattiin uudestaan mahdollisimman nopeasti ja 2. haku onkin avoinna paraikaa. Joten pikaisesti ideariihi pystyyn ja projekti vetämään!


Anna Kulmakorpi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti