torstai 2. huhtikuuta 2015

Talkoopäivä - toimintaa yhteisen hyvän eteen!

Tiesittekö, että Suomessa vietetään kansallista talkoopäivää lauantaina 16.5.2015? Kts. video

Talkoopäivä järjestetään myös Lempäälässä, mutta pannaan vielä vähän paremmaksi, koska meillä vietetään talkooviikkoa 11.–16.5. ja viikko huipentuu lauantain talkoopäivään! Toiveena on, että koko Lempäälä aktivoituu erilaisten talkoiden parissa kyseisenä viikkona tai päivänä.


Talkoot voivat olla hyvin monenlaista yhteistä tekemistä, perinteisen siivouksen ja nikkaroinnin lisäksi ne voivat olla mm. liikuntaa, kulttuuriin tai kierrätykseen liittyvää – talkoiden laadun voi kukin itse määritellä! Tapahtumaan pyritään mahdollisuuksien mukaan myös yhdistämään Lempäälässä perinteisesti vuosittain tehtäviä talkoita, kuten koulujen ja päiväkotien ympäristöjen talkoot sekä siivouskampanja (Talkoillaan - Suomi puhtaaksi).

Joten, Lempäälän kunnan vihertyöryhmä, kestävän kehityksen työryhmä, lähidemokratiatoimikunta ja kulttuuripalvelut haastavat kaikki lempääläiset yhdistykset, asukkaat ja muut tahot mukaan talkoopäivään! Yhdistykset ja yhteisöt voivat järjestää erilaisia talkoita omilla alueillaan. Lisäksi taajamiin (Lempoinen, Kulju, Sääksjärvi) on tarkoitus järjestää ns. yleisiä talkoita, joihin olisi matalampi osallistumiskynnys niillä, jotka eivät koe kuuluvansa jonkun yhdistyksen toiminnan piiriin (esim. keskustan kerrostalojen asukkaat).

Lauantai-illalle on luvassa myös talkookekkerit Myllyrannassa klo 17-19! Tiedossa mm. musiikkia, piknik, myyntikojuja, lapsille puuhaa ynnä muuta mukavaa. Talkookekkerit toteutetaan niin ikään pitkälti talkooperiaatteella, joten voitte halutessanne tuoda oman panoksenne myös niihin esimerkiksi puuharastin, myyntipisteen tai muun ohjelman muodossa.

Kaikki völjyyn toimimaan yhteisen hyvän mielen, yhdessäolon ja ympäristön eteen! Mukaan pääsette ilmoittautumalla lomakkeella tai ottamalla yhteyttä allekirjoittaneeseen s-postilla anna.kulmakorpi@lempaala.fi tai puhelimitse 040 133 7711.

Vihertyöryhmän, Kestävän kehityksen työryhmän, lähidemokratiatoimikunnan ja kulttuuripalveluiden puolesta lämpimästi tervetuloa mukaan yhteiseen tempaukseen toivottaa,

Anna Kulmakorpi


Ps. Talkoopäivä löytyy tapahtumana myös Facebookista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti