perjantai 15. toukokuuta 2015

Tekemisen meininkiä

Talkooviikko on käynnissä ja huomenna koittaa huipennus eli Lempäälän yhteinen talkoopäivä. Kuten todettua, talkoopäivän tapahtumaan on ilmoittautunut n. 30 eri toimijaa talkoineen, ja lähes puolet talkoista pidetään huomenna. Todennäköisesti talkoita on huomenna enemmänkin Lempäälässä (kelistä riippuen), mutta kaikki eivät ole huomanneet tai muusta syystä muistaneet ilmoittaa talkoita yleisemmin.

Talkoiden määrä on yllättänyt positiivisesti ja muutamat ovat vielä ilmoittautumisajan jälkeenkin ilmoittaneet talkoistaan. Luulen, että yhdistyksille ja muille talkoilijoille on tärkeää saada näkyvyyttä, tunnustusta siitä, että yhteisöllisyyttä ja tekemisen meininkiä löytyy. Ja aivan aiheesta - paljon toitotettu väite, että talkoohenki olisi kuollut, voitaneen heittää romukoppaan. Ehkä se on vähentynyt ja/tai muuttanut muotoaan, mutta ainakin lempääläiset sinnikkäästi pitävät tästä perinteisestä yhteisöllisyyden muodosta kiinni.

Kunhan pääosa talkoista saadaan pidettyä, alan räknäillä talkootunteja yhteen, jotta nähdään, kuinka paljon niitä lopulta saatiinkaan kasaan. Joten talkoiden järjestäjät - muistattehan laittaa minulle tietoja talkoolaisten määrästä ja talkoiden kestosta! Ja kuvat olis ehdottoman kivoja kans.

Ensimmäinen talkookalenterimme merkintä oli Ahtialan kyläyhdistyksen siivoustalkoot ma 4.5., joissa 8 aikuisen ja 8 lapsen voimin siirtyi polttopuukasa nuotiopaikalle ja kokko sai täytettä juhannusta ajatellen. Talkoiden päälle touhukas väki nautti kahvit ja simat yhdessä muinaispyöräilyryhmän kanssa, joiden reitti kulki kylän läpi.

Ahtialan talkookohde ennen...
... ja jälkeen. Kuvat: A. Ahola


Anna Kulmakorpi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti