perjantai 13. helmikuuta 2015

Hankkeen väliaikakatsaus 2/4

Puoli vuotta täysipäiväistä lähidemokratiahankkeen toteuttamista takana. Edellinen hankekatsaus oli elo-lokakuulta, joten kerrataanpas tähän vähän, mitä on saatu aikaan sen koommin eli marras-, joulu, ja tammikuussa.

Viime vuoden puolella käynnistyi Lempäälän-Vesilahden maaseudun kehittämisohjelman päivitystyö. Hankesuunnitelmaankin kirjattu päivitys ostetaan ostopalveluna Kantri ry:ltä ja päivitystyölle on nimetty ohjausryhmä, joka seuraa ja ohjaa työn edistymistä. Päivitystä on työstetty jo toiseen luonnokseen saakka, joka tulee kaikille avoimesti kommentoitavaksi. Linkki kyselyyn ilmaantuu ihan piakkoin mm. Osallistu ja vaikuta –sivuille!

Kuten olenkin aiemmin kirjoitellut, Yhdistystapaaminen nro 2 järjestettiin marraskuussa. Starttipajalla ja lukiolla vierailin ennen joulua, näistäkin löytyy omat blogipostauksensa. Tammikuussa kävin kauppakeskuskävelyn yhteydessä kertomassa ikäihmisille, mitä hankkeen puitteissa tehdään ja tavoitellaan. Kävin myös itse hakemassa perspektiiviä Lempäälän ulkopuolelta; opintoretkeni suuntautui Hämeenlinna-Janakkala-suunnalle, jossa tehdään monenlaista lähidemokratiatyötä.

Joulukuussa tapahtui se, mitä on kauan toivottu, eli Lempäälän kunnan Facebook –sivu saatiin auki. Tykkäyksiä on tähän mennessä jo huikeat 696! Ja päivityksiä tulee tiuhaan tahtiin, joten voitaneen pitää hyödyllisenä tiedotuskanavana. Hankkeen puitteissa on perustettu myös Facebook-ryhmä nimellä Lempäälän Ideapaja, jonka on tarkoitus toimia keskustelukanavana, ideointiriihenä ja mielipiteiden keruupaikkana lempääläisille. Ryhmä on tehty kokeiluluontoisesti – ainakin näin alkuun, katsotaan voisiko tällaisesta saada toimivaa foorumia kuntalaiskeskustelulle!

Kunnan verkkosivujen Osallistu ja vaikuta –osiota kehitellään eteenpäin koko ajan, ja hiljattain sinne on koottu näkyville vuoden 2014 aikana tehdyt kuntalaisaloitteet vastauksineen. Sieltä voi käydä katsomassa, millaisia aloitteita on Lempäälässä tehty. Myös aloitteiden käsittelyprosessi on lisätty sivuille.

Alkuvuosi onkin ollut erityisen tapahtumarikas. Hankkeen puitteissa järjestettyjen tilaisuuksien lisäksi on toimialojen uusia osallistamistapoja
kehitelty eteenpäin. Säijän kaavoituksen yhteyteen on luvassa jotain lempääläisittäin uutta – Säijän koululla 11.3. on asiasta tilaisuus, jossa kyläläiset ja muut kiinnostuneet saavat lisätietoa! Asiakasraatia suunnitellaan, mutta mihin ja koska, selvinnee kevään aikana.

Omatoimirahan myöntöperusteet on päivitetty. Toivottavasti omatoimiraha on perusteiden selkeytyksen myötä entistäkin paremmin ja monipuolisemmin asukkaiden omatoimisuutta tukeva! Haku aukeaa pikapuoliin.

Valtuuston kokousten videointikokeilu alkoi tammikuun valtuustosta. Kokousta on katsottu suorana tai tallenteelta helmikuun alkuun mennessä yli 700 kertaa. Kokeilu jatkuu ensi viikolla - kokouksen listalla on myös hankkeemme puolivuotiskatsaus – jännittävää! :)Anna Kulmakorpi

Ps. Blogia käydään päivittäin lukemassa, mutta vaikka somea onkin, interaktiivisuus vielä uupuu. Olispa mukavaa, jos saisimme näihin kirjoituksiin lukijoiden mielipiteitä, terveisiä ja muita kommentteja!


Ps2. Hyvää ystävänpäivää huomista ajatellen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti