perjantai 27. maaliskuuta 2015

Osallistu ja vaikuta kaavoitukseen - Säijän "keissi"

Kunnan toimialojen kanssa on käyty hankkeen mittaan keskusteluja ja pohdintaa siitä, millaisia ”uusia avauksia” kullakin niistä voisi olla. Kaavoituksen osalta päädyttiin kokeilemaan lempääläisittäin jotain uutta Säijän osayleiskaavan laatimisprosessin yhteydessä.

Osallistumista varten on tehty Palautekartta, johon voi merkitä paikkoja ja asioita eri kategorioissa, esimerkiksi erilaisia luontokohteita, asumiseen sopivia paikkoja ja haittakohteita. Palautekartta on mielestäni erinomainen keino tuoda paikallistietämystä mukaan kaavoitukseen.

Lisäksi Säijän osayleiskaavoitukselle on tehty oma hanke Oikeusministeriön tarjoamaan Otakantaa.fi –palveluun. Siellä on otettu käyttöön keskustelupalsta, jossa on mahdollista keskustella kaavoituksen tavoitteista sekä tuoda esiin erilaisia näkökulmia ja ideoita. Keskustelun aloituksia voivat tehdä sekä ylläpitäjät että osallistujat.

Yleisötilaisuudessa 11.3. oli varsin runsas osanotto. Kuva: Topi Tolvanen

Osallistuminen otakantaa.fi –palvelun kautta edellyttää rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, mutta se on hyvin yksinkertaista ja onnistuu myös Facebook –tunnuksilla. Palvelulla on myös selkeät ohjeet osallistumiseen. Kannattaa tutustua!

Toki osallistua voi tavanomaiseen tapaan osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti, eli nämä sähköiset sovellukset ovat ”extraa”. Toivottavasti ne saavat aktiivisen vastaanoton säijäläisiltä.

Ainakin kaavoitus kiinnostaa kyläläisiä, sillä ensimmäiseen asian tiimoilta järjestettyyn yleisötilaisuuteen saapui yli sata henkeä! Suuri suosio pääsi yllättämään järjestäjän ja tilanpuute vähän vaivasi – seuraavalla kerralla osattaneen varautua isommilla tiloilla!


Säijän koulun ruokala täyttyi ääriään myöten kaavoituksesta kiinnostuneista. Kuva: Topi TolvanenAnna Kulmakorpi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti